مــــــــاني پلو |
منم خيلي از غذاهاي محلي رو اولين باره كه تجربه مي كنم و نتيجه شو براي شما به اشتراك ميذارم
مــــــــاني پلو از غذاهاي دامغان هستش ....
مواد اوليه ..
برنج : ٣ پيمانه
نمك، فلفل سياه ، زردچوبه و روغن مايع به مقدار لازم
لپه :٢/١ پيمانه
گوشت خورشي :٤٠٠ گرم
پياز داغ:٤/١ پيمانه
ماست چكيده : ٢/٣ پيمانه
تخم مرغ ١: عدد
زعفران (ساييده و حل شده در آبجوش): ١/٤ پيمانه
كره يا روغن جامد : ٢/١ پيمانه
زيره: ١ق.چ
رشته پلويي: ٢٠٠ گرم
كشمش پلويي : ١ پيمانه ( من استفاده نكردم )
زرشك تميز و خشك شده: ٢/١ پيمانه
طرز تهيه :
لپه را ٢٤ ساعت قبل با آب خيس كرده (در اين فاصله ١-٢ بار آب آنرا عوض كردم). هنگام مصرف در آبكش ريخته و با ٢ پيمانه آب پختم.
در اواخر پخت نمك اضافه كرده و در آبكش ريختم.
زرشك را با مقداري روغن تفت دادم......
در تابه ي مناسبي روغن ريخته و روي حرارت ملايم قرار دادم تا داغ شود . سپس گوشت را اضافه كرده و تفت دادم تا حدي كه آب آن كاملا كشيده شود . پس از اين مرحله پياز داغ و زردچوبه و مقداري فلفل رااضافه كردم و گذاشتم تا بپزه (در اواخر پخت نمك را اضافه كردم).
ماست و تخم مرغ و زعفران و كره، زرشك و زيره را باهم مخلوط كردم . تا بصورت سس درآمد . سپس گوشت پخته شده را داخل آن ريختم و گذاشتم تا بمونه ....موقع آبكش كردن برنج در اواخر پخت رشته پلو و لپه را به آن اضافه كردم و پس از چند جوش كه رشته نرم شد در آبكش ريختم و در قابلمه ي مورد نظرم روغن ريخته و روي حرارت ملايم قرار دادم تا داغ شد.
گوشت پخته شده را از سس بيرون آوردم .
مقداري برنج آبكش شده را به سس اضافه كردم و كف قابلمه ريختم .
وبه همراه گوشت در قابلمه روي مايع برنج ريختم و برنج سفيد را روي آن ريختم .
در ظرف را گذاشتم و حرارت را زياد كردم . كره را با حرارت ملايم ذوب كردم و زماني كه بخار برنج بلند شد كره را روي آن ريختم. سپس حرارت را ملايم كردم و در قابلمه را گذاشتم . پس از اينكه برنج دم كشيد آن را در ظرف مناسبي برگرداندم ....
نوش جان ...زري
No comments:
Post a Comment