دلمه برگ مو |
همان طور که میدونید دلمه به روشهای مختلف در نقاط مختلف ایران و همینطور دنیا میتونه تهیه شه.
من فقط یک نوع دلمه برگ مو دوست دارم و اون هم نوعی هست که مادرم و مرحوم خالهام درست میکردن. این دلمه اصلا شیرین نیست و هیچ نوع گوشت در آن نیست. کاملا گیاهی و همچنین بسیار خوشمزه.
این بار من با این مقدار و روش زیر درست کردم.
برگ مو مخصوص دلمه آماده در شیشه به اندازه کافی و حتما شوری آن خوب شسته شود.
شوید ۱ ۱/۲ پیمانه پاک شده پیاز چه ۱ ۱/۲ بسته خورد شده گوجه فرنگی معمولی ۱ عدد به صورت ریز خورد کنید برنج آشی حدوداً ۱/۸ پیمانه خیسانده کمی نیم پز شده لپه حدوداً ۱/۸ پیمانه بلغور حدوداً ۱ ق غ فلفل سیاه خورد شده ۱ ق چ دارچین ۱ ق چ گٔل محمدی خشک ۱ ق غ پیاز سرخ شده ۱ ق غ نصف یک پیاز کوچک به صورت نگینی خورد شده مرزه خشک ۱ ق غ سیر ۳-۴ حبه فلفل تند ریز ۱ عدد نمک به مقدار لازم زرد چوبه ۱ ق غ مقداری غوره، یا آبغوره، یا گوجه سبز، یا آلوچه، و یا آبلیمو.
همه مواد فوق به جز برگ مو و سیر را در کاسه ی خوب با هم مخلوط میکنیم. برگهای مو را به همان روشی ترکیه ی لای هر برگ گذاشته و رول میکنیم.
برای رول کردن دلمهها به روشی که فریبا جون قبلان مراحلش را پست کردن رجوع کنید.
http://on.fb.me/ZbAlbT
ته قابلمه کوچکی یک برگ بزرگ دلمه پهن کرده، سیرها را ته آن چیده و همانطور که دلمهها رو میپیچنید بلا فاصله ته قابلمه به صورت فشرده کنار هم بچینید. فلفل ریز را نصف کرده و ته قابلمه انداخته. لابلای دلمهها در صورتی که غوره و یا گوجه سبز استفاده میکنید چند عدد گذاشته. در آخر برگ برگی روی آنها گذاشته سپس یک بشقاب کوچکی روی آنها میگذاریم. این عمل باعث ایشود که مواد داخل دلمه موقع پخت وقتی حجمشان زیاد میشود و پف میکند باعث متلاشی شدن آنها نشود.
اگر دوست داشتد میتونید چند تکه کره روی دلمهها موقع پخت بذارید. خیلی خوش بوی و خوش طعم میشه
در آخر یک پیمانه سر خالی آب ریخته و میگذاریم تا در حرارت پاین و حد وسط آرام آرام بپزد.
چاشنی این دلمه ماست هست. در سورتی که دوست داشتید میتونید با مقداری زرشک، خلال پسته و بادام که کمی با کره تفت داد شد روی آنها رو گارنیش کنید.
این هم لینک تبدیل اوزان.
http://www.ghostcalc.com/cooking-measurement-converter.html
نوش جان
منیژه
من فقط یک نوع دلمه برگ مو دوست دارم و اون هم نوعی هست که مادرم و مرحوم خالهام درست میکردن. این دلمه اصلا شیرین نیست و هیچ نوع گوشت در آن نیست. کاملا گیاهی و همچنین بسیار خوشمزه.
این بار من با این مقدار و روش زیر درست کردم.
برگ مو مخصوص دلمه آماده در شیشه به اندازه کافی و حتما شوری آن خوب شسته شود.
شوید ۱ ۱/۲ پیمانه پاک شده پیاز چه ۱ ۱/۲ بسته خورد شده گوجه فرنگی معمولی ۱ عدد به صورت ریز خورد کنید برنج آشی حدوداً ۱/۸ پیمانه خیسانده کمی نیم پز شده لپه حدوداً ۱/۸ پیمانه بلغور حدوداً ۱ ق غ فلفل سیاه خورد شده ۱ ق چ دارچین ۱ ق چ گٔل محمدی خشک ۱ ق غ پیاز سرخ شده ۱ ق غ نصف یک پیاز کوچک به صورت نگینی خورد شده مرزه خشک ۱ ق غ سیر ۳-۴ حبه فلفل تند ریز ۱ عدد نمک به مقدار لازم زرد چوبه ۱ ق غ مقداری غوره، یا آبغوره، یا گوجه سبز، یا آلوچه، و یا آبلیمو.
همه مواد فوق به جز برگ مو و سیر را در کاسه ی خوب با هم مخلوط میکنیم. برگهای مو را به همان روشی ترکیه ی لای هر برگ گذاشته و رول میکنیم.
برای رول کردن دلمهها به روشی که فریبا جون قبلان مراحلش را پست کردن رجوع کنید.
http://on.fb.me/ZbAlbT
ته قابلمه کوچکی یک برگ بزرگ دلمه پهن کرده، سیرها را ته آن چیده و همانطور که دلمهها رو میپیچنید بلا فاصله ته قابلمه به صورت فشرده کنار هم بچینید. فلفل ریز را نصف کرده و ته قابلمه انداخته. لابلای دلمهها در صورتی که غوره و یا گوجه سبز استفاده میکنید چند عدد گذاشته. در آخر برگ برگی روی آنها گذاشته سپس یک بشقاب کوچکی روی آنها میگذاریم. این عمل باعث ایشود که مواد داخل دلمه موقع پخت وقتی حجمشان زیاد میشود و پف میکند باعث متلاشی شدن آنها نشود.
اگر دوست داشتد میتونید چند تکه کره روی دلمهها موقع پخت بذارید. خیلی خوش بوی و خوش طعم میشه
در آخر یک پیمانه سر خالی آب ریخته و میگذاریم تا در حرارت پاین و حد وسط آرام آرام بپزد.
چاشنی این دلمه ماست هست. در سورتی که دوست داشتید میتونید با مقداری زرشک، خلال پسته و بادام که کمی با کره تفت داد شد روی آنها رو گارنیش کنید.
این هم لینک تبدیل اوزان.
http://www.ghostcalc.com/cooking-measurement-converter.html
نوش جان
منیژه
No comments:
Post a Comment