Monday, September 22, 2014

مربای آلبالو




مربای آلبالو


این مربا رو من طبق دستور خانوم رزا منتظمی درست کردم

روش ذیل دستور مرحومه خانوم رزا منتظمی هست. از اونجائی که من این همه آلبالو نداشتم تقریبا ۱/۴ این مقادیر ذکر شده رو به کار بردم.

فقط تنها نکته ی که من مشاهده نکردم اون هم آب انداختن آلبالو‌ها بعد از ریختن شکر روی آنها بود. شاید آلبالو‌های ایران خیلی آبدار تر هستند. بعد از ۳-۴ ساعت من ندیدم که اونها آب بندازند. در هار حال نتیجه ش خوب بود

آلبالو ۳ کیلو
شکر ۲ تا ۲ ۱/۲ کیلو
وانیل حدوداً ۲ ق چ

طرز تهیه:
دم های آلبالو را می گیریم و آلبالو را می شوییم بعد نوک چوب کبریتی را تیز می کنیم و با آن یا با ما شین مخصوص
هسته گیر هسته های آلبالو را بطوریکه آلبالو له نشود و طرف دیگر آن(یعنی سر آلبالو) سوراخ نشود خارج می کنیم,آلبالوهای آماده شده را داخل قابلمه لعابی مناسبی می ریزیم و لا به لا ی آن شکر می پاشیم و می گذاریم آلبالوچند ساعت بماند و کمی آب بیندازد بعد ظرف را روی آتش تند و یک نواختی می گذاریم تا جوش بیاید . کف مربا را یکی دوبار میگیریم و وانیل را داخل مربا میریزیم شربت که قوام آمد مربا را از روی آتش برمی داریم معموﻷبعد از جوش آمدن نیم ساعت برای طبخ مربا کافی است چون مربای آلبالو هرقدر بیشتر بجوشد رنگ آن تیره تر می شود . با این مقدار آلبالو دو شیشه شربت آلبالو نیز بدست میاید شربت زیادی آلبالو را صاف می کنیم و بعد از سرد شدن در شیشه می ریزیم بعضی از آلبالوها زیاد آب دارند در اینصورت وقتی شکر را داخل آلبالو ریختیم و دیدیم زیادی آب انداخته مقداری از آنرا برمیداریم وبعد مربا را می جوشانیم در غیراینصورت مربا مدت بیشتری میجوشد ورنگ آن تیره میشود.


نوش جان.

منیژه

No comments:

Post a Comment