آش ترخينه |
همونطور كه مي دونين ترخينه ، بلغوريه كه توي دوغ خيس مي كنن و می جوشونن بعد ميذارن تا خشك بشه و ازش در پخت سوپ و آش استفاده مي كنن...
آش ترخينه :
لوبيا چيتي، نخود ، عدس : مجموعا ٢٠٠ گرم
ترخينه : ٣ قرص
سبزي آش : ٥٠٠ گرم
كشك : ١ پيمانه
نمك ، فلفل ، زردچوبه ...
نعنا داغ ، پياز داغ ، سير داغ
ترخينه هارو دو ساعت در آب خيس مي كنيم و با حبوباتي كه از ٢٤ ساعت قبل خيس كرديم و دوبار آبشو عوض كرديم مي پزيم ....
بعد از پخت حبوبات ، نمك ، فلفل و زردچوبه رو مي ريزيم .....
بعد هم سبزي رو اضافه مي كنيم و بعد از چند جوش ، نيمي از پياز داغ و سير داغ رو اضافه مي كنيم ....
در انتها آش كه جا افتاد ، موقع سرو با كشك ، پياز داغ ، سير داغ تزيينش مي كنيم ..فوق العاده بود ..نوش جان ....زري
عکس ترخینه
ترخینه تشکیل شده از بلغور و دوغ. گلوله های خشک شده آن را میتونید از عطاری ها یا بازار تجریش تهیه کنید. یا میتونید خودتون مقداری بلغور را در دوغ خیسانده ، بجوشانید و بعد از این که آب آن کاملا تبخیر شد برای مصرف بعد ها ، از آن گوله های درست کنید و در هوای آزاد بگذارید تا خشک شود.
به انگلیسی معادل ترخینه نداریم. شاید بعضی از مغازه های ایرانی در خارج از کشور داشته باشن.
No comments:
Post a Comment