مربای انجیر |
طرز تهیه آن به روش من:
انجیر قرمز درشت ۱ کیلو. معمولان انجیرهای مربأیی ریز، زرد رنگ و بیدانه هستند.
شکر ۲ پیمانه
آب ۱ پیمانه
۲-۳ ق چ آبلیمو
بهار نارنج یا گلاب ۱/۲ پیمانه
آهک ۱۰۰ گرم + مقداری آب که روی انجیرها را بپوشند
من این اولین بارم بود که مربای انجیر درست میکردم و همینطور اولین بارم بود که از آهک استفاده کردم. اینه که زیاد مطمئن نیستم که بدون استفاده از آهک انجیرها به چه شکلی خواهند بود.
این روش ذیل طبق دستور رزا منتظمی هست. فقط مقادیر ذکر شده فرق دارد.
در کاسه ی مقداری آب سرد روی آهک ریخته و میگذاریم تا آهک رسوب کند. در این فاصله انجیرها رو شسته و در صورتی که دوست داشتید انجیر لطیف تر باشد میتوانید پوست آنها را با کارد تیزی بگیرید بدون آن که دم انجیرها کنده شود.
بعد از آن که آب آهک کاملا رسوب کرد و آب کمی زلال دیده شد. آب آهک را در کاسه دیگری از صافی رد کنید و انجیرها را داخل آن کنید و به مدت ۱ ساعت کنار بگذارید. بعد از ۱ ساعت آب آهک را خالی کرده و چندین بار انجیرها را با آب سرد بشورید. سپس آنها را داخل ماهیتابه معمولی ریخته و روی آنها را با شکر بپوشانید و بگذارید یک شب بماند. معمولان اگر انجیرهایتان آب دار باشد تا روز بعد آنها آب مییندزند اگر هم آب ننداختن اشکالی ندارد. ۱ پیمانه آب روی آنها ریخته و روی حرارت حد وسط میگذاریم تا بجوش آید. در این فاصله کف مربا را بگیرید سپس آبلیمو و بهار نارنج و یا گلاب را به آن اضافه کنید و بگذارید چند جوش دیگر بزند.
اگر انجیرهایتان زودتر از قوام آمدن شربت پخته شوند میتوانید آنها را جدا کنید و بگذارید شربت کمی بیشتر به قوام آید. در آخر شربت را از صافی رد کرده و روی انجیرها بریزید.
من متاسفانه گلاب و هل نداشتم و از بهار نارنج استفاده کردم. باید بگم که خیلی خوش عطر و مزه شده بود.
نوش جانتان،
منیژ
انجیر قرمز درشت ۱ کیلو. معمولان انجیرهای مربأیی ریز، زرد رنگ و بیدانه هستند.
شکر ۲ پیمانه
آب ۱ پیمانه
۲-۳ ق چ آبلیمو
بهار نارنج یا گلاب ۱/۲ پیمانه
آهک ۱۰۰ گرم + مقداری آب که روی انجیرها را بپوشند
من این اولین بارم بود که مربای انجیر درست میکردم و همینطور اولین بارم بود که از آهک استفاده کردم. اینه که زیاد مطمئن نیستم که بدون استفاده از آهک انجیرها به چه شکلی خواهند بود.
این روش ذیل طبق دستور رزا منتظمی هست. فقط مقادیر ذکر شده فرق دارد.
در کاسه ی مقداری آب سرد روی آهک ریخته و میگذاریم تا آهک رسوب کند. در این فاصله انجیرها رو شسته و در صورتی که دوست داشتید انجیر لطیف تر باشد میتوانید پوست آنها را با کارد تیزی بگیرید بدون آن که دم انجیرها کنده شود.
بعد از آن که آب آهک کاملا رسوب کرد و آب کمی زلال دیده شد. آب آهک را در کاسه دیگری از صافی رد کنید و انجیرها را داخل آن کنید و به مدت ۱ ساعت کنار بگذارید. بعد از ۱ ساعت آب آهک را خالی کرده و چندین بار انجیرها را با آب سرد بشورید. سپس آنها را داخل ماهیتابه معمولی ریخته و روی آنها را با شکر بپوشانید و بگذارید یک شب بماند. معمولان اگر انجیرهایتان آب دار باشد تا روز بعد آنها آب مییندزند اگر هم آب ننداختن اشکالی ندارد. ۱ پیمانه آب روی آنها ریخته و روی حرارت حد وسط میگذاریم تا بجوش آید. در این فاصله کف مربا را بگیرید سپس آبلیمو و بهار نارنج و یا گلاب را به آن اضافه کنید و بگذارید چند جوش دیگر بزند.
اگر انجیرهایتان زودتر از قوام آمدن شربت پخته شوند میتوانید آنها را جدا کنید و بگذارید شربت کمی بیشتر به قوام آید. در آخر شربت را از صافی رد کرده و روی انجیرها بریزید.
من متاسفانه گلاب و هل نداشتم و از بهار نارنج استفاده کردم. باید بگم که خیلی خوش عطر و مزه شده بود.
نوش جانتان،
منیژ
No comments:
Post a Comment